Szanowni Państwo, przedstawiamy ofertę „Młyńskiego Dania”, firmy cateringowej istniejącej na krakowskim rynku od 2004 roku.
Od 20 lat zajmujemy się przygotowaniem oraz dostawą dań dla naszych Klientów, którymi w szczególności są Dzieci.
Nasze posiłki przygotowywane są wyłącznie z pełnowartościowych, zdrowych i wysokiej jakości naturalnych produktów, a przy tym są bardzo smaczne.
Od lat pracujemy z wykwalifikowaną kadrą. Posiadamy odpowiednie zezwolenia wymagane przez Sanepid. Opracowywane przez naszą dietetyk tygodniowe menu uwzględnia specjalne diety dla dzieci eliminujące jajka, mleko,gluten i inne.
Firma „Młyńskie Danie” będzie wspierać Państwa placówkę w prawidłowym żywieniu dzieci. Spełniamy indywidualne oczekiwanie każdego Klienta. Jesteśmy elastyczni i solidni. Dzieci oraz ich rodzice są zadowoleni z naszych usług.
Poniżej możecie się Państwo zapoznać się z przykładowym jadłospisem zimowym dla żłobków oraz przedszkoli.
Jadłospis opracowany jest przez Panią dietetyk Annę Oczkoś.
Jadłospis dla żłobka
Poniedziałek:
Śniadanie Makaron nitki(gluten) na mleku 2%(150 ml), bułka kajzerka(gluten)1/2 szt., masło (3 g), miód(20 g), herbata porzeczkowa (200 ml)
II śniadanie Sok marchewkowo jabłkowy(100 ml)
Zupa (200ml) Żurek z grzankami (gluten) (marchew, pietruszka, seler, por, kiełbasa podwawelska, zakwas barszczu białego, grzanki, śmietana 22 %, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, czosnek, zielona pietruszka, sól)
II danie Kotleciki z piersi kurczaka pieczone (pierś z kurczaka, bułka pszenna, mleko, mąka pszenna, musztarda, jajka, sól, pieprz)(60g), ziemniaki z koperkiem(70 g), gotowany kalafior z masłem i bułką tartą (60g), woda mineralna (200 ml)
Podwieczorek Chałka(gluten) z masłem, dżemem truskawkowym(60 g), herbata z cytryną(200 ml)
Wtorek:
Śniadanie Pasta mięsno -warzywna (piersi z kurczaka, cebulka zielona, marchew, pietruszka, oliwa z oliwek, sól, pieprz ziołowy) (30 g), chleb razowy(gluten) (30 g), masło (3 g), zielona sałata (3 g), herbata cytryną (200 ml)
II śniadanie Mandarynka(80 g) Zupa (200ml)
Zupa z czerwonej soczewicy przecierana z ziemniakami (porcja rosołowa z kurczaka, marchew, pietruszka, seler, por, soczewica, cebula, zielona pietruszka, ziemniaki, majeranek, sól)
II danie Kluski leniwe z masłem (ser biały półtłusty, mąka pszenna, jajko, ziemniaki, masło, cukier) (150 g), marchew do chrupania(50 g), kompot(200 ml) Podwieczorek Chleb wiejski(gluten) z masłem, polędwicą sopocką, ogórkiem kiszonym(60 g), herbata owocowa (200 ml)
Środa:
Śniadanie Jajko na twardo, weka(gluten)(30 g), masło(3 g), ogórek kiszony(5 g), szczypiorek (5 g), herbata malinowa (200 ml)
II śniadanie Jogurt naturalny(100 ml) Zupa (200ml)
Zupa pomidorowa z ryżem (marchew, pietruszka, seler, por, koncentrat pomidorowy, masło, śmietana 22 %, ryż, zielona pietruszka, sól)
II danie Schab z pieca w ciemnym sosie (schab b/k sól, cebula, czosnek, mąka pszenna, papryka, olej roślinny) (60 g), ziemniaki z koperkiem(70 g), sałata lodowa ze śmietaną(50 g) (sałata lodowa, śmietana 18 %, sok cytryny, cukier, sól, zielony koperek), kompot (200 ml)
Podwieczorek Banan ½ szt., ciasteczka owsiane(gluten, jajka, mleko) (20 g)
Czwartek:
Śniadanie Kiełbasa szynkowa(30 g), chleb krakowski(gluten) (30 g), masło (3 g), pomidor(10g), herbata z owoców leśnych (200 ml)
II śniadanie Gruszka(80g) Zupa (200ml)
Zupa ogórkowa z ziemniakami (porcja rosołowa z indyka, marchew, pietruszka, seler, por, ogórki kiszone, ziemniaki, śmietana 22 %, zielona pietruszka, sól)
II danie Makaron świderki (gluten) z sosem Bolognese (łopatka wieprzowa, cebula, czosnek, olej roślinny, papryka, mąka pszenna, pomidory w zalewie, zioła prowansalskie, bazylia, sól) (100 g), jabłko ½ szt., kompot (200 ml)
Podwieczorek Kisiel wiśniowy naturalny (wiśnie, mąka ziemniaczana, cukier)(150 g), chrupki kukurydziane (20 g)
Piątek:
Śniadanie Pasta twarogowa z zielonym ogórkiem i szczypiorkiem(ser twarogowy półtłusty, zielony ogórek, śmietana 18%, szczypiorek, sól, pieprz) (30 g), chleb razowy (gluten) (30 g), masło (3 g), kakao z mlekiem 2% (200 ml)
II śniadanie Jabłko(80 g) Zupa (200ml)
Zupa brokułowa z zacierką (marchew, pietruszka, seler, por, brokuły, masło, śmietana 18%, zacierka” Babuni”, zielona pietruszka, sól)
II danie Filet z miruny pieczony (filet miruny, koperek, masło, sól) (60 g), ziemniaki z koperkiem (70 g), surówka z kapusty kiszonej z oliwą z oliwek (kapusta kiszona, marchew, cebula, oliwa z oliwek, cukier)(80g), kompot(200 ml)
Podwieczorek Keks z bakaliami(gluten, jajka, mleko) (60 g), napój malinowy(woda, sok malinowy)
Jadłospis dla przedszkola:
Poniedziałek:
Śniadanie Makaron nitki(gluten) na mleku 2%(150 ml), bułka kajzerka(gluten)1/2 szt., masło (5 g), miód(20 g), herbata porzeczkowa (200 ml)
Zupa (300ml) Żurek z ziemniakami (marchew, pietruszka, seler, por, kiełbasa podwawelska, zakwas barszczu białego, grzanki, śmietana 22 %, ziemniaki, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, czosnek, zielona pietruszka, sól)
II danie Puszyste kotleciki z piersi kurczaka(pierś z kurczaka, bułka pszenna, mleko, mąka pszenna, musztarda, jajka, sól, pieprz)(80g), ziemniaki z koperkiem(100g), gotowany kalafior z masłem i bułką tartą (80g), woda mineralna(200ml)
Podwieczorek Chałka(gluten) z masłem, dżemem truskawkowym(60 g), herbata z cytryną(200 ml)
Wtorek:
Śniadanie Sałatka z wędzonego kurczaka z papryką i kukurydzą (kurczak wędzony, papryka czerwona, kukurydza, cebulka zielona, majonez” Kielecki) (30 g), chleb razowy(gluten) (50 g), masło (10 g), zielona sałata (5 g), herbata z cytryną (200 ml)
Zupa (300ml) Zupa z czerwonej soczewicy przecierana z ziemniakami (porcja rosołowa z kurczaka, marchew, pietruszka, seler, por, soczewica, cebula, zielona pietruszka, ziemniaki, majeranek, sól)
II danie Kluski leniwe z masłem (ser biały półtłusty, mąka pszenna, jajko, ziemniaki, masło, cukier) (150 g), marchew do chrupania(50 g), kompot(200ml) Podwieczorek Chleb wiejski(gluten) z masłem, polędwicą sopocką, ogórkiem kiszonym(60 g), herbata owocowa (200 ml)
Środa:
Śniadanie Jajko na twardo, weka(gluten)(50 g), masło(10 g), ogórek kiszony(10g), szczypiorek (5 g), kawa z mlekiem (200 ml) Zupa (300ml)
Zupa pomidorowa z ryżem (marchew, pietruszka, seler, por, koncentrat pomidorowy, masło, śmietana 22 %, ryż, zielona pietruszka, sól)
II danie Schab z pieca w ciemnym sosie (schab b/k sól, cebula, czosnek, mąka pszenna, papryka, olej roślinny) (80g), ziemniaki z koperkiem(100g), sałata lodowa ze śmietaną(70 g) (sałata lodowa, śmietana 18 %, sok cytryny, cukier, sól, zielony koperek), kompot(200ml)
Podwieczorek Banan, ciasteczka owsiane(gluten, jajka, mleko) (20 g)
Czwartek:
Śniadanie Kiełbasa szynkowa(30 g), chleb krakowski(gluten) (50 g), masło (10 g), pomidor(10g), herbata z owoców leśnych (200 ml) Zupa (300ml)
Zupa ogórkowa z ziemniakami (porcja rosołowa z indyka, marchew, pietruszka, seler, por, ogórki kiszone, ziemniaki, śmietana 22 %, zielona pietruszka, sól)
II danie Makaron spaghetti (gluten) z sosem Bolognese (łopatka wieprzowa, cebula, czosnek, olej roślinny, papryka, mąka pszenna, pomidory w zalewie, zioła prowansalskie, bazylia, sól) (150 g), jabłko ½ szt., kompot(200ml)
Podwieczorek Kisiel wiśniowy naturalny (wiśnie, mąka ziemniaczana, cukier)(150 g), chrupki kukurydziane (20 g)
Piątek:
Śniadanie Pasta twarogowa z zielonym ogórkiem i szczypiorkiem(ser twarogowy półtłusty, zielony ogórek, śmietana 18%, szczypiorek, sól, pieprz) (30 g), chleb razowy (gluten) (50 g), masło (10 g), kakao z mlekiem 2% (200 ml) Zupa (300ml)
Zupa brokułowa z zacierką (marchew, pietruszka, seler, por, brokuły, masło, śmietana 18%, zacierka” Babuni”, zielona pietruszka, sól)
II danie Filet z miruny po parysku(filet z miruny, jajko, mąka pszenna, olej roślinny, koperek, sól) (80g), ziemniaki z koperkiem (100g), surówka z kapusty kiszonej z oliwą z oliwek (kapusta kiszona, marchew, cebula, oliwa z oliwek, cukier)(80g), kompot(200ml)
Podwieczorek Keks z bakaliami(gluten, jajka, mleko) (60 g), napój malinowy(woda, sok malinowy)
W przypadku zainteresowania naszą ofertą zapraszamy do kontaktu:
PPHU Młyńskie Danie – Zdzisław Konieczny Kraków, ul. Bursztynowa 5
tel. 12 415 48 56 tel. kom. +48 502 833 120